Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

"Αυτό είναι το παιχνίδι του τουρκικού παρακράτους στη Θράκη! Ο στρατηγός Ζιαζιάς μιλά....

 
~~~~~~~~~~~~~~
Α' μέρος
 
Ένας στρατηγός που έχει φάει τη Θράκη με το “κουτάλι”, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μας αποκαλύπτει όλο το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται στη Θράκη από την Τουρκία και με την ελληνική ανοχή. Αποσπάσματα από ένα κείμενο ομιλίας του για τη Θράκη σοκάρουν . Ο στρατηγός Ζιαζιάς, ψύχραιμος άνθρωπος ,εξαίρετος στρατιωτικός με σκέψη και άποψη που απέχει από ακραίους ψευτοπατριωτισμούς, έχοντας υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια σε μάχιμες μονάδες κι όχι σε αστικά κέντρα αναλύει με πολύ απλό αλλά και σκληρό τρόπο όλα όσα γίνονται στην Θράκη.

Ποιος ευθύνεται για όσα απαράδεκτα κάνει η Τουρκία στη Θράκη; Πρωτίστως εμείς που της επιτρέψαμε να κάνει “εισβολή” στην περιοχή και να “αλωνίζει”. Η απομόνωση της Θράκης σ΄ όλα τα επίπεδα ,όχι σήμερα αλλά πολλές δεκαετίες πίσω ,αποτέλεσμα του Ψυχρού Πολέμου και της ελληνικής πολιτική ανοησίας, αποτέλεσε τη χρυσή ευκαιρία που η Τουρκία πάντα αναζητούσε για να επιτύχει αυτά που ήθελε και περιγράφει ο στρατηγός Ζιαζιάς:

•Διαιώνιση της εσωστρέφειας της μειονότητας
•Αναγωγή της μουσουλμανικής θρησκείας και της γλώσσας σε στοιχεία εθνοφυλετικής καθαρότητας
•Αναγόρευση της Τουρκίας σε “μητέρα πατρίδα”, ως μοναδικού και αδιαφιλονίκητου εγγυητή των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν μασά τα λόγια του περιγράφοντας όσα συμβαίνουν χρόνια τώρα, αλλά και σήμερα στη Θράκη. Τα αποσπάσματα από την ομιλία που έχει κάνει σχετικά πρόσφατα πρέπει να προβληματίσουν όσους παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν . Πολιτικούς και στρατιωτικούς .

Λέει ο κ.Ζιαζιάς:

• “Είναι γνωστό πως οι “δεξαμενές σκέψεις” της Τουρκίας και οι γενικότερες στρατηγικές που ακολουθούνται από την τουρκική εξωτερική πολιτική ,έχουν στοχεύσει, την Ελληνική Θράκη πριν από δεκαετίες. Ίσως και από την ίδρυση του σύγχρονου τουρκο-κεμαλικού κράτους. Ο Κεμάλ Αταττούρκ είχε πει το 1920 ότι “ο στόχος μας είναι σ΄ευθέτο χρόνο και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε τη Δυτική Θράκη στην μητέρα πατρίδα και συνέχισε: πρέπει να προσέξουμε να μείνει η Θράκη στα τουρκικά χέρια.

Η Άγκυρα έχει προβλέψει την αναβάθμιση της γεωστρατηγικής αξίας της Θράκης και έχει πλήρη γνώση του ορυκτού πλούτου της…

• “Μια σειρά από γεγονότα που παρέμειναν στην σκιά ,στο όνομα της δήθεν ελληνοτουρκικής φιλίας έρχονται να καταδείξουν την επικίνδυνη απουσία από την Θράκη των θεσμικά και συνταγματικά υπεύθυνων κρατούντων των Αθηνών.
• Η Άγκυρα αναβάθμισε την παρουσία της στην Ελληνική Θράκη ,κάνοντας μια τεράστια αύξηση των κονδυλίων προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής…
Η επίθεση των τουρκικών μηχανισμών και ιδιαίτερα του παρακράτους των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργεί ανεμπόδιστα στη Θράκη, έχει ξεκινήσει την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση προ καιρού.
• Με την δημιουργία ,κατά συρροήν , “πολιτιστικών συλλόγων” οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται “τουρκικοί” και έχουν τοποθετημένους στην κορυφή της ηγεσίας τους έμπιστους του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ήταν και είναι μια απόπειρα αλλαγής του πολιτιστικού χάρτη της Θράκης ,μέσω της οποίας εμφανίζεται στα διεθνή φόρα μια Θράκη γεμάτη από Τούρκους.
• Τα τελευταία δύο χρόνια ,οι δήθεν “διπλωμάτες” του τουρκικού προξενείου ξεχύθηκαν κυριολεκτικά στα χωριά της Θράκης συνοδευόμενοι από έμμισθους παρακρατικούς,προκειμένου να συμμετάσχουν σε εορτές μαζί με ομόδοξους μουσουλμάνους.Το έδαφος το προετοιμάζουν μέσα στα τζαμιά,οι ψευτομουφτήδες και οι ελεγχόμενοι απ΄ αυτούς ιμάμηδες”

Ο πρώην Α/ΓΕΣ επισημαίνει ποια ήταν κατά τη γνώμη του τα ελληνικά λάθη που βοήθησαν στην “τουρκική διείσδυση”:

•Η δημιουργία του Καλλικράτη που μέσα από παράξενες μεθοδεύσεις επέτρεψε να εκλεγούν μουσουλμάνοι δήμαρχοι σε γειτονικούς γεωγραφικούς δήμους στην ορεινή Θράκη,δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια ενιαία-εκτεταμένη γεωγραφικά περιοχή ,που κατοικείται από μουσουλμάνους κυρίως πομάκους και ελέγχεται αποκλειστικά από το τουρκικό προξενείο και τους ανθρώπους του. Ομάδες Τούρκων ιατρών έχουν κάνει έρευνες στα ορεινά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης σχετικά με τα προβλήματα υγείας των ορεσίβιων πομάκων ,μέσα στα πλαίσια δημιουργίας μιας ή δύο τουρκικών “ιδιωτικών” πολυκλινικών με σκοπό την ανάληψη της ιατρικής μέριμνας των μουσουλμάνων στις περιοχές αυτές.

•Η μουσουλμανική μειονότητα έχει αναπτύξει μια αυτοδύναμη σχεδόν οικονομία με την βοήθεια πάντοτε του τουρκικού παράγοντα και με την μεταφορά της τουρκικής τράπεζας Ziraat στην Ξάνθη και την Κομοτηνή.


•Ο πλήρης εκτουρκισμός της μειονοτικής εκπαίδευσης συντελέστηκε το 2010… Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι η εκπαίδευση της μειονότητας θα γίνεται σε δύο γλώσσες (ελληνικά και τουρκικά) εξαφανίζοντας κυριολεκτικά από το γλωσσολογικό χάρτη την πομακική γλώσσα και παραδίδοντας ουσιαστικά τους Πομάκους στην αγκαλιά της Άγκυρας.

~~~~~~~~~~~~~~~~
B' μέρος


"Σταματήστε να φοβάστε τους Τούρκους"! "Φροντιστήριο" στρατηγού Ζιαζιά στους πολιτικούς
Ένας στρατηγός που διαθέτει πολιτική σκέψη δεν είναι “είδος δυσεύρετο στις ΕΔ”. Απλά η υποχρεωτική σιωπή που έχει επιβληθεί σ΄ όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο δεν επιτρέπει να ακουστούν οι απόψεις τους ούτε καν εντός των Γενικών Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ.

Είναι κοινή διαπίστωση όσων παρακολουθούμε συστηματικά το αμυντικό ρεπορτάζ, ότι οι απόψεις στρατιωτικών για μεγάλα θέματα εθνικά και διεθνή είναι τις περισσότερες φορές πολύ πιο “προχωρημένες” ακόμη και απ΄ αυτές των διπλωματών. Ακόμη και μετά από την αποστράτεια τους “εθισμένοι” στη σιωπή στρατηγοί,ναύαρχοι και πτέραρχοι επιμένουν να μην τοποθετούνται δημόσια για τέτοια θέματα. Είναι ένα λάθος που ευτυχώς αρχίζει να γίνεται κατανοητό.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς είναι ένας από τους στρατηγούς που έχει άποψη. Παρουσιάσαμε τις απόψεις που εξέφρασε σε ομιλία του σε μεγάλο πλήθος νέων ανθρώπων, για το θέμα της Θράκης. Για τους θανάσιμους κινδύνους που αντιμετωπίζει η περιοχή από την συστηματική προσπάθεια “άλωσής” της από την Τουρκία. Μακριά από ανόητους “εθνικισμούς” και επιδείξεις πατριδοκαπηλίας ο στρατηγός έθεσε το ζήτημα στην πραγματική του βάση.

Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης   (Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος)  όσων είπε ο κ.Ζιαζιάς ξεδιπλώνεται η λύση. Το “αντίδοτο” στο “τουρκικό δηλητήριο”.

Ο Αρχηγός απαντά στο καίριο ερώτημα “πως η Θράκη μπορεί να ξεφύγει από την παγίδα που επί δεκαετίες έστησαν οι γείτονες,ώστε να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη Θράκη”:

Υποστηρίζει ο πρώην Α/ΓΕΣ:

“Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αρκεί να υπάρξει πραγματική πολιτική μέριμνα,με κύριο και μοναδικό άξονα την διατήρηση του ελληνισμού σ΄ αυτήν. Τέτοια μέριμνα υπήρξε τη δεκαετία τη περίοδο του 1990 χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω μη εφαρμογής του εκπονηθέντως τότε προγράμματος εγκατάστασης των παλινοστούντων Ελλήνων από από την πρώην Σοβιετική Ένωση στην περιοχή της Κομοτηνής.

Η Ελλάδα πρέπει να πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην εκπληρωθεί ο στόχος του Κεμάλ Αταττούρκ για την Δυτική Θράκη.Ορισμένες ενέργειες στις οποίες άμεσα πρέπει να προβεί η πατρίδα είναι με ειδική νομοθεσία η Θράκη:

•Να μεταβληθεί σε μια περιοχή με ειδική χαμηλή φορολογηση για όσους διαμένουν μόνιμα και εργάζονται σ΄ αυτήν

•Να ορισθεί ως περιοχή ειδικής χαμηλής φορολόγησης για όσες επιχειρήσεις μεταφερθούν στην περιοχή,με οικονομικές δικλείδες μακροχρόνιας παραμονής . Όχι βέβαια να δημιουργηθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη όπως θέλουν οι δανειστές μας και οι τοκογλύφοι των τραπεζών.

•Να ορισθεί ειδική φορολόγηση προϊόντων προς την κατεύθυνση της οικονομικής τόνωσης των κατοίκων της περιοχής

•Να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη χωρίς ειδική μεταχείριση -προσέγγιση σε ζητήματα μουσουλμάνων και να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις λόγω καλών σχέσεων με την γείτονα Τουρκία

•Να ανοίξουν τα αστυνομικά τμήματα στα κεφαλοχώρια της ορεινής περιοχής της Ροδόπης και του βόρειου Έβρου για να αποκατασταθεί η ασφάλεια αλλά και η εμπιστοσύνη των κατοίκων προς το κράτος

•Να ανοίξουν και να οργανωθούν ΚΕΠ πλησίον των αστυνομικών σταθμών για εξυπηρέτηση των ορεσίβιων κατοίκων της περιοχής.

•Να αναπτυχθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μεταφοράς τηλεοπτικής εικόνας σε όλα τα χωριά της Ροδόπης και του βόρειου Έβρου ώστε οι κάτοικοι να μην υπόκεινται στην συνεχή προπαγάνδα των Τούρκων.

•Να μετατραπούν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και του Πόρτο Λάγος σε εμπορικά κέντρα

•Να εξετασθεί η περίπτωση περιορισμού των δραστηριοτήτων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής στη θεσμική του αποστολή. Αυτό είναι “κράτος εν κράτει” και λειτουργεί σαν παράλληλος φορέας της τουρκικής “επικυριαρχίας” στην ελληνική επικράτεια.

•Στην Ελλάδα ζούνε σήμερα 40.000 Πομάκοι. Βασική επιδίωξη της Ελλάδας πρέπει να είναι η οικονομική ,εκπαιδευτική και πολιτιστική ενίσχυση-ανάταση των Πομάκων.”

Το φοβικό ελληνικό σύνδρομο

Εκτός απ΄ αυτά τα μέτρα όμως ο κ.Ζιαζιάς επισημαίνει κάτι ακόμη πολύ σημαντικό:

“Το κυριότερο όμως είναι να αποβληθεί το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει τους πολιτικούς έναντι του τουρκικού παράγοντα,ένα σύνδρομο που έχει μεταφερθεί από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και στο λαό μας,με όλα τα γνωστά φαινόμενα που βλέπουμε σήμερα στην κοινωνία μας”.

Υπάρχει τρόπος να μεταστραφεί το κλίμα στη Θράκη; Ο πρώην Α/ΓΕΣ απαντά:

“Οι Έλληνες μουσουλμάνοι αρνούνται να ασπαστούν τα τουρκικά ιδεώδη ή τον τρόπο ζωής μιας ισλαμικής κοινωνίας. Αποφεύγουν τελευταία τη συμμετοχή τους σε “δράσεις” που τους εγκλωβίζουν κοινωνικά και δη,ιουργούν συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι δεν επιθυμούν ούτε να μεταβληθούν σε φανατικούς ,τζιχαντιστές , αλλά ούτε να στερηθούν το δυτικό τροπο ζωής,επειδή το επιτάσσουν οι μουλάδες του Φετουλάχ Γκιουλέν και οι ανάγκες της πολιτικής του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν.

Στο κομβικό σημείο που βρίσκονται σήμερα οι Ελληνες μουσουλμάνοι της Θρακης απαγορεύονται τα πολιτικά λάθη του παρελθόντος εκ μέρους της Ελλάδας και δη των Αθηνών. Οι αρμόδιοι κρατικοί υπάλληλοι πρέπει να επιμείνουν στην ασφυκτική επιμονή τους προς τους θεσμικούς πολιτικούς τους προϊσταμένους και να τουε καθοδηγήσουν με τις ειδικές τους γνώσεις προκειμένου να χαραχθούν και να υλοποιηθούν συγκεκριμένες εθνικές πολιτικές και πρακτικές προς τους μουσουλμάνους της Θράκης”

~~~~~~~~~~~~~