16 Ιουνίου 2014

Η Ελλάδα, να ηγείται διεθνών προσπαθειών για την σωτηρία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Επειδή είναι "έγκλημα" να παρακολουθούμε την Ελληνική μας και την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά να καταστρέφεται από τις συγκρούσεις στη Συρία. 
Αλλά και μεγαλύτερο έγκλημα είναι να "κλείνουμε ερμητικά" τα μάτια μας, ίσως και για μια ακόμη φορά, στην καταστροφή αυτή της "Ελληνικής μας Ψυχής".
Επειδή είναι πάντα "προφανές" αυτά που δεν κάνουμε, ώστε να μην διακινδυνεύει κάθε φορά, τόσο πολύ και τόσο συχνά.
Και επειδή είναι πάλι κατανοητό αυτό που αναμένετε να κάνουμε, για να σώσουμε ότι απομένει πλέον "στα αποκαΐδια".

Γι' αυτό, να θεωρήσουμε ότι το Ζωτικό Συμφέρον και η Εθνική της Στρατηγική για την Ελλάδα, ΕΙΝΑΙ: από την αρχή των μελλοντικών κρίσεων, να ηγείται των διεθνών προσπαθειών (πολιτιστικών, διπλωματικών και στρατιωτικών, ανθρωπιστικών κλπ) για την σωτηρία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που στο μεγαλύτερο της μέρος είναι Ελληνική.

Παρακολουθώντας επαγγελματικά τις διεθνείς συγκρούσεις και έχοντας "υπηρετήσει" στις ανάλογες αποστολές της Ελλάδος, σας παρουσιάζω μέσα από μια διάλεξη την κατάσταση στη Συρία και σας παρακαλώ πολύ να μοιραστείτε μαζί μου την καταστροφή του ελληνικού και του βυζαντινού πολιτισμού μας εκεί. Όχι σαν ένα ακόμη μοιρολόι, αλλά με ήρεμη αποφασιστικότητα για την ανάκτηση της Πρωτοβουλίας επί των διεθνών εξελίξεων, από ένα ικανό και αποτελεσματικό Ελληνικό Κράτος. 



Παρακαλώ να κατεβάσετε την 'Παρουσίαση" (ppt) πρώτα. Μπορεί να αργήσει (5 λεπτά) λόγω μεγάλου όγκου, αλλά θεωρώ την υπομονή σας αναγκαία.

Τη παραπάνω διάλεξη αποτελεί το τρίτο μέρος από μια σειρά διαλέξεων, που έγιναν την προηγηθείσα περίοδο (2013-14) στο Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος (ΙΣΜΕ), με αφορμή την κατάσταση στη Συρία. Το πρώτο μέρος αφορούσε τις Στρατιωτικές Επιχειρήσεις, ενώ το δεύτερο τις Γεωπολιτικές Εκτιμήσεις για την περιοχή.

Με μεγάλο σεβασμό στην μνήμη τους και λύπη για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που έχουν χαθεί ήδη. Και μεγάλη οργή, γιατί "Εγώ Προσωπικά" δεν έχω κάνει ότι Πρέπει. 
 
 
Αντιστράτηγος εα Σεραφείμ Παπαποστόλου