05 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ: Μήπως πρέπει οι οργανισμοί να καταργήσουν τα e-mails και να εξυπηρετούνται από εφαρμογές τύπου Facebook; (για το πρωτότυπο άρθρο, κλικ εδώ)

Σε περίπτωση που μεγάλοι πάροχοι e-mail όπως οι Microsoft, Google και Yahoo δεν έχουν ήδη παγώσει από την είδηση, αυτή η είδηση ​​θα πρέπει να τους ξυπνήσει.

Μια τεράστια γαλλική εταιρεία έχει απαγορεύσει τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός της εταιρείας. Αντ 'αυτού, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των email είναι μόνο χάσιμο χρόνου, η καλύτερη λύση είναι η μετάβαση όλων των εργαζομένων σε εφαρμογές όπως το Facebook και η ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.

Η εταιρεία είναι η Atos. Η Susanna Kim της ABC αναφέρει:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος  της γαλλικής εταιρείας πληροφορικής
Thierry Breton, δήλωσε οτι μόνο το 10 τοις εκατό από τα 200 μηνύματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι ανά ημέρα είναι χρήσιμα και 18 τοις εκατό είναι spam. Αυτός είναι ο λόγος που ελπίζει πως η εταιρεία μπορεί να εξαλείψει τα εσωτερικά emails σε 18 μήνες, αναγκάζοντας τους 74.000 εργαζομένους της, να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω άμεσων μηνυμάτων και του Facebook-style interface.

Η Caroline Crouch, εκπρόσωπος της εταιρείας, είπε στο ABC News, οτι ο στόχος επικεντρώνεται στα εσωτερικά e-mail και όχι στα εξωτερικά ηλεκτρονικά μηνύματα με τους πελάτες και συνεργάτες. Η Atos έχει ήδη μειώσει τον αριθμό των εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά 20 τοις εκατό μέσα σε έξι μήνες. Όταν ρωτήθηκε πώς οι εργαζόμενοι έχουν ανταποκριθεί στην πολιτική,  είπε οτι η συνολική απόκριση "ήταν θετική με την ισχυρή υιοθέτηση των εναλλακτικών εργαλείων."

Ο κ. Breton, Διευθύνων Σύμβουλος της Atos, λέει ότι δεν έχει στείλει ούτε ένα e-mail μέσα σε τρία χρόνια. (Και είναι προφανές ότι κατάφερε να κρατήσει τη δουλειά του).

Αυτή η τάση σε εταιρικό επίπεδο, καθρεφτίζει τις τάσεις μεταξύ των νέων που αποτελούν το μέλλον του εργατικό δυναμικό. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί  στο σύνδεσμο,  η χρήση των web-based email από τους νεότερους είναι σε κατακόρυφη πτώση, καθώς αυτοί επικοινωνούν μέσω του Facebook, IM, γραπτών μηνυμάτων κ.ά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χάνει μερίδιο στις ψηφιακές επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένου του χώρου εργασίας. Και αυτό δεν είναι καλό για τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από αυτό για την επιβίωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα:  

- http://www.businessinsider.com/company-bans-email-2011-12 # ixzz1ff17K8oU 
- http://www.linkedin.com/news?viewArticle=&articleID=958149425&gid=106205&type=member&item=83502303&articleURL=http%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fcompany-bans-email-2011-12&urlhash=Fm-l&goback=.gde_106205_member_83502303