Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ: Αλλάζουν όλα σύντομα - Τι προβλέπει σχέδιο του ΓΕΕΘΑ.

Image
Μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο νέος νόμος θα αλλάξει πολλά στις προαγωγές. “Τα πάντα” επιμένουν κάποιοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός της μεταρρύθμισης του νόμου 3883/2010, «περί υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων − Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» βρίσκεται στην τελική του φάση από το ΓΕΕΘΑ και σύντομα θα υποβληθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς έγκριση και προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση.

Οι αλλαγές που δρομολογούνται στηρίζονται σε δύο βασικούς άξονες και κατευθύνσεις, στις προτάσεις των προηγουμένων ετών και στον περιορισμό του ετήσιου μισθολογικού κόστους με ταυτόχρονο ορθολογισμό (περιορισμό) των προαγωγών.

Τι σημαίνει αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν :

α. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η επιμήκυνση των χρόνων παραμονής στους βαθμούς όπως π.χ. Αντισυνταγματάρχης 6 έως 9 έτη, Συνταγματάρχης 6 έως 7 έτη, Ταξίαρχος 3 έτη, κτλ.

β. Κατάργηση ή τροποποίηση του άρθρου 91, του νόμου.

γ. Τροποποίηση των σχετικών άρθρων πρόωρης συνταξιοδότησης, (πριν την συμπλήρωση των 35 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας). Σε αυτή τη περίπτωση το στέλεχος θα αποστρατεύεται με τον κατεχόμενο διοικητικό βαθμό λαμβάνοντας όμως ποινή επί του βασικού μισθού, λόγω πρόωρης συνταξιοδότησης, δηλαδή θα του αφαιρείται μια οικονομική προαγωγή.

δ. Θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου τοποθέτησης σε φρουρά.

ε. Καθορισμός εκ νέου της αρχαιότητας των  αξιωματικών.

στ. Τροποποίηση των αποστρατευτικών βαθμών και των τιμητικών διακρίσεων, των στελεχών των Κλάδων των ΕΔ.

ζ. Τροποποίηση των καταλυτικών βαθμών των στελεχών των ΕΔ, (φυσικά με περικοπές).
 
Από δημοσίευμα του "onalert.gr"