19 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ STRATFOR.... ( Από: www .olympia.gr )


Στις αρχές του 2013, το Stratfor έλεγε πως αυτή θα είναι η χρονιά κατά την οποία οι βαθιές, δομικές αδυναμίες στην Ευρώπη και στην Κίνα θα φέρουν τους ηγέτες των δύο αυτών πυλώνων του διεθνούς συστήματος αντιμέτωπους με μια οδυνηρή πραγματικότητα: τα βραχυπρόθεσμα γιατροσόφια που εφαρμόστηκαν μέχρι στιγμής δεν θα είναι αρκετά για να αποτρέψουν αργότερα τη μεγαλύτερη αστάθεια. Πράγματι, το περασμένο τρίμηνο, οι ηγέτες της Ευρώπης ξεκίνησαν μια πολύ σοβαρή συζήτηση για τους τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα υπαρξιακά ερωτήματα αναφορικά με τα κόστη και τα οφέλη της βαθύτερης ευρωπαϊκής ενοποίησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση. Και καθώς ξεκινά το γ’ τρίμηνο, η Κίνα κάνει επώδυνες κινήσεις για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες ανισορροπίες στο χρηματοοικονομικό της σύστημα, εν μέσω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Η κρίση της Ευρώπης εξακολουθεί να είναι στο στάδιο όπου μια απατηλή ηρεμία θα υπερισχύσει τόσο στους δρόμους όσο και στις χρηματοοικονομικές αγορές. Οι χαμηλότεροι στόχοι για τα ελλείμματα, η εγγύηση για παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές κρατικών ομολόγων, οι υγιείς ρυθμοί αφίξεων ξένων τουριστών στην Ευρώπη και η ανεπάρκεια των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων να περάσουν νομοθεσίες λόγω θερινών διακοπών έχουν δημιουργήσει μια σχετικά ήσυχη περίοδο για την Ε.Ε. Ωστόσο, οι ρυθμοί της ανεργίας αυξάνονται σταθερά σε όλη την Ευρώπη, και παρότι η Γερμανία θα είναι απασχολημένη με το τελικό στάδιο της προεκλογικής περιόδου, υπάρχει μια αυξανόμενη παραδοχή ότι το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες και οι θεσμοί και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν για να προσπαθήσουν να διαχειριστούν την κρίση, με όλο και πιο ταχύ ρυθμό, χάνουν τη νομιμότητά τους.

Για την Κίνα, οι επόμενοι τρεις μήνες θα....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


14 Ιουλίου 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ (Αrmy 2020 update)



H ΕΚΘΕΣΗ 

 

Σημείωση: Δημοσιεύεται σαν περιεκτικό παράδειγμα του πως μπορεί να σχεδιασθεί μια αναδιοργάνωση, ακολουθώντας απλούς, βασικούς κανόνες και με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών/στόχων μέσα στις δυνατότητες (ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ).

 

 

 

H Οργουελιανή προσέγγιση της Επεκτατικής Επιρροής από τη Ρωσσία προς τη Δύση

  Δημοσίευση του NATO Defence College   Who controls the past controls the future - How Russia uses history for cognitive warfare